Å spise sammen

Måltidsfelleskapet er sentralt i mange kulturer og settinger, også i Bibelen. Det å spise samme, sitte overfor hverandre og prate om stort og smått skaper tilknytning, felleskap og etter hvert vennskap.

Vi ønsker å tilrettelegge for møteplasser der mennesker blir kjent med hverandre, og får ta del i et felleskap. Vi har mange samlingspunkt i løpet av en uke, og her kan du lese om noen av de som i større grad handler om mat.

Internasjonal kafé

Internasjonal kafé arrangeres på tirsdager i kaféen i Salemhuset (hovedinngangen fra Repslagerveita) i regi av den fantastiske gjengen på 22B. Da de startet opp etter sommeren 2022 var det med 20 mennesker til stede. De siste ukene har det kommet over 120 stykker innom, og det myldrer med folk fra mange ulike land, kulturer og samfunnslag. Her får du servert internasjonal mat mot en valgfri sum, du får treffe mennesker fra hele verden og møte et utrolig varmt og inkluderende felleskap. Noen spiller spill, andre prater over maten, studenter kommer innom etter skolen og kaffen er alltid klar. Det er mulighet til å komme både som gjest eller å bli med som medarbeider – her er det mange munner å mette! Åpningstid er tirsdager klokka 15-19.

Fellesmiddag

Nytt denne våren er fellesmiddagene vi starter opp 1. mars i kaféen i Salemhuset klokken 16.30-18.00 (kom og gå når du vil). Her kan du komme til et enkelt måltid mot en liten penge og spise sammen med andre folk i kirka. For en småbarnsfamilie er det en god mulighet til å slippe en dag med middagsplanlegging og oppvask, og heller komme til dekket bord. Alle andre er også hjertelig velkommen! Pris: 50,- per voksen og 30,- per barn. Vi har satt opp også 12. april og 3. mai til Fellesmiddag – sjekk kalenderen!
PS: Her er det høy takhøyde og lav terskel for at unger springer rundt på kryss og tvers 😉

Åpen kafé

Mandager klokka 12-15 er det åpen kafé i 22B-lokalet (i første etasje, inngang fra Prinsens gate). Her serveres kaffe, te og noe å bite i attåt, og det er mulighet for å slå av en prat med andre som er tilstede, øve på norsk eller bare drikke kaffe.

Huskirker

De fleste huskirkene våre starter med at man spiser sammen og har fokus på felleskapet rundt matbordet. Her kan man bli kjent, dele det som har skjedd siden sist og legge et godt grunnlag for resten av samlingen. Les mer om huskirker her.

Flere kjenner flere

Ofte kan man ha gått i samme menighet i flere år, sett hverandre og hilst helg etter helg, uten å egentlig ha blitt så godt kjent. I «Flere kjenner flere»-opplegget melder man seg på, og vil hver måned få mail med en gruppe mennesker man skal avtale å treffe, gjerne over mat. Det er opp til gruppa om man er hjemme hos noen, griller pølse på bål, går ut på restaurant eller hva man ønsker å gjøre. En koordinator har ansvar for å ta kontakt og finne egnet tid og sted. Du kan når som helst ta pause eller melde seg av, men håpet er at du skal kjenne at du kjenner flere på gudstjenesten når du kommer dit neste gang. Altså – flere skal kjenne flere. Du kan lese mer og melde deg på her.

Velkommen til måltid og felleskap i Norkirken Trondheim Salem!