Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Gåten om korset – en påskekonsert med Garness og band

mars 26 @ 19:30 - 21:30

Opplev Garness med band i Norkirken Trondheim Salem søndag 26. mars kl. 19:30!
En konsertforestilling som drar oss nærmere påskens grensesprengende budskap – og gåten om korset!
Konsertserien er et samarbeidsprosjekt mellom duoen Garness, forfatter/skribent Jostein Ørum og misjons- og menneskerettighetsorganisasjonen Stefanusalliansen. Sammen har de skapt et sterkt og gripende verk som utvilsomt vil berøre mange og leve lenge. Ørum har sagt at «Gåten om korset» har tre perspektiver: For det første er de fortellinger om personer som møtte Jesus i hans siste uke. For det andre har de i seg et ekko fra den lidende kirke og de som betaler en pris for å tro på Gud. For det tredje rommer de vår tro og vårt liv i dag. Disse perspektivene er vevet sammen i en troverdig helhet i Garness’ musikk og Ørums tekster.
Responsen på premiereturneen i 2019 var overveldende. Nå gleder Garness seg stort til å legge ut på ny turné før påsken 2023! Med seg har Garness musikerne Torjus Vierli (Sigvart Dagsland, Odd Nordstoga, Sissel m.fl.) på tangenter, bass og vokal og Torjus Gisnås Nevland (Darling West, Blomenholm, Kristin Minde m.fl.) på trommer og vokal. Selv trakterer duoen akustiske og elektriske gitarer, perkusjon, vibraphonette, sitar, autoharpe, klokkespill m.m. Den strålende vokalgruppa Redeemed blir også med på mange av sangene, og bidrar med ekstra fylde og trøkk. Redeemed har gjort seg bemerket de siste årene på Eviny sine gratis julekonserter i Johanneskirka før jul.
Tarjei Gilje, redaktør i avisen Dagen, skreiv bl.a dette etter å ha vært på Gåten om korset-konsert i 2019:
«Jeg har hørt Garness opptre en del ganger før, men tror aldri jeg har hørt dem bedre enn i Skjold kirke denne uken. Det var mer nerve, mer trøkk og mer dybde. (…) Tvillingsøstrene Ingelin Reigstad Norheim og Hildegunn Garnes Reigstad er to fabelaktig begavede musikere og sangere. De er trygge nok til å kunne leke seg mens de synger og spiller, og med sin entusiasme formidler de musikken utover det ord og toner klarer. (…) I det hele tatt er «Gåten om korset» en treffende overskrift for en konsert som våget å dvele ved undringen, ved det vi ikke helt klarer å gripe med ord. (…) Der korsets gåte blir holdt levende, er det håp for den kristne kirke. Derfor gikk jeg hjem fra Skjold kirke med oppløftet hjerte og oppstemt sinn tirsdag kveld.»

Sted

Salemhuset
Prinsens gate 22B 7012